Kansannäyte-sovellus

Kansannäyte-sovellus on älypuhelimelle ladattava sovellus, jonka avulla voi tallentaa omia lohkare- ja kallioperähavaintoja sekä lähettää niitä halutessaan Geologian tutkimuskeskuksen kansannäytetoimistolle tutkittavaksi. Sovelluksen käyttö ja havaintojen tutkimukset ovat maksuttomia.

Kansannäyte-sovelluksesta lähetettyihin havaintoihin vastataan sovelluksen kautta. Omia havaintoja voi myös tarkastella karttapohjalla sovelluksesta löytyvän toiminnon avulla. Sovellukseen voi tutustua ilman rekisteröitymistä. Havaintojen ja kivinäytteiden lähettäminen kansannäytetoimistolle tutkittaviksi vaatii kuitenkin käyttäjätilin luomisen palveluun.

Kansannäyte-sovellus on aluksi vain rajatun käyttäjäryhmän testattavana helmikuusta 2019 lähtien. Lopullinen sovellus julkaistaan testivaiheen päätyttyä vuoden 2019 aikana. Julkaisun jälkeen kuka tahansa voi ladata sovelluksen älypuhelimelleen App Storesta tai Google Play -kaupasta. Kansannäyte-sovelluksesta julkaistaan myös verkkoselaimella käytettävä versio.

Mobiilisovellus-sarjakuva